Opskrift

Multi funktions dej

Jes Madsen | 45 Minutter | 20 Personer

Dette er en dej jeg bruger til pizza, boller eller kanelsnegle.

Hvis du ønsker at lave en mere sund dej til din pizza eller boller, kan du bruge fuldkornsmel eller stenmalet hvedemel..




Indigrienser
Opskriften til 20 personer

800 Gram Hvedemel
5 dl Vand
50 Gram Gær
3 spk. Olie
2 tsk Sukker
1 tsk Salt

Fremgangsmåde

1

Start med at opløse gære i 37 grader varmt vand.

2

Put alt undtagen melet i, og bland det till sukkeret og saltet er opløst.

3

Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen ikke længer er klistert. Desto bedre du ælter dejen desto bedre bliver den.

4

Lad den hvilke i en tildækket skål i 30 minutter.

5

Del dejen i 4 lige store dele og form dem som du har lyst til.